Ik gebruik dagelijks online tools om mijn leven als ondernemer makkelijker te maken

Er zijn duizenden online tools (of apps) die je kan gebruiken en daar zit ook gelijk een valkuil in: te veel tools maken je leven juist rommelig en ongemakkelijk.

Ik probeer veel tools uit, maar er zijn er maar een paar die ik na een paar weken nog steeds gebruik. Ik stel er graag 8 aan je voor (en nog een paar extra):

 

1. Evernote

 

Evernote

 

Ik schrijf deze blogpost in Evernote. Ik schrijf alles in Evernote. Ik verzamel er links en bronnen. Dit is mijn schrijftool.

Door de eenvoud van Evernote, houd ik overzicht en focus. De mogelijkheden voor tekstopmaak zijn minimaal en toch voldoende.

Ik heb Evernote op mijn PC, laptop en mobiele apparaten. Perfect voor een artikel van 3000 woorden en voor een snelle braindump in de trein.

 

2. Google Drive

 

google-drive

 

Als ik samenwerk in een document, tijdens een project, dan gebruik ik graag Google Drive. Het delen van een map met verschillende documenten (niet alleen tekst, ook spreadsheets) waarin je online werkt, is handig. Ik zit dan nooit met verschillende versies van een document.

Ik gebruik Google Drive niet als opslag, dat kan wel. Voor mijn opslag in de cloud gebruik ik Dropbox.

 

3. Dropbox

dropbox

Dropbox is mijn opslag in de cloud waarmee ik op ieder apparaat dezelfde documenten tot mijn beschikking heb. De opslag gebruik ik niet om in samen te werken, dat leidt namelijk al snel tot dubbele mappen en verschillende versies van een document.

Ik gebruik Google Drive om samen te werken.

 

4. Canva

canva

Eén van mijn nieuwste favorieten: Canva. Een online tool waarmee je eenvoudig afbeeldingen ontwerpt voor o.a. gebruik op social media. Mailheaders, facebookposts, blogpostafbeeldingen, presentaties en flyers maak ik in Canva.

Voor foto’s die je rechtenvrij kan gebruiken en bewerken in Canva, ga ik naar TheStocks.im.

 

5. WordPress

wordpress

WordPress is een open source Content Management Systeem waarmee ik mijn websites maak. WordPress is eenvoudig te gebruiken en er blijven constant nieuwe plugins en thema’s komen waarmee je je website kan verbeteren en uniek kan maken.

Ook koffiecursus.nl is een WordPress-website. Met twee plugins (WishList Member en WP Courseware) heb ik er eenvoudig een omgeving mee kunnen maken voor De Online Koffiecursus.

Gebruik de gratis software via wordpress.org (en niet .com) die je zelf op de server van je website kan (laten) installeren om alle thema’s en plugins te kunnen gebruiken.

 

6. Zite

 

Zite

 

Met Zite volg ik nieuwe (Engelstalige) artikelen over specifieke onderwerpen. Dankzij Zite heb ik altijd een voorraadje links naar interessante artikelen om te delen op bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn.

Zite is overgenomen door Flipboard, een soortgelijke app.

 

7. Autorespond

 

autorespond_272x62

 

Voor mijn maillijsten, mailings en shoppingcart gebruik ik Autorespond. Autorespond is het hart van het online systeem van mijn bedrijf.

Dit is de tool waarmee ik als zelfstandig ondernemer een deel van mijn werk automatiseer, zonder het onpersoonlijk te maken. Zo kan ik een dag werken met een coachingklant en tegelijkertijd honderden mails versturen en bestellingen afhandelen, zonder een computer aan te raken.

 

mailchimp

Veel ondernemers gebruiken MailChimp voor hun mailings, lijsten en formulieren omdat het gratis is. Ik kies voor Autorespond voor mijn bedrijf omdat ik dan al mijn contacten, aanvragen, bestellingen en betalingen in één systeem heb. Voor externe projecten gebruik ik MailChimp.

 

8. Hootsuite

 

hootsuite-logo-dashboard

 

In Hootsuite manage ik verschillende social media-accounts en plan ik nieuwe posts en updates.
Ik onderhoud een aantal Facebookpagina’s en Twitteraccounts; met Hootsuite switch ik snel tussen die accounts. Ik plan posts vaak al een week vooruit en check dagelijks reacties en ‘hot posts’ van die dag.

Met Hootsuite is het ook eenvoudig om verschillende zoekresultaten naast elkaar te volgen. Het helpt me om niet uren te blijven hangen op Facebook en Twitter….

 

De volgende tool….

 

Ik zoek nog een tool om mijn mailbox mee te temmen. Inbox voor Gmail ga ik uitproberen.

De tools die ik heb genoemd gebruik ik bijna allemaal op mijn Windows PC, Windows laptop, iPhone en iPad.

Heb jij een tool die ik zou moeten uitproberen? Laat het weten door een reactie te plaatsen onder deze blogpost.