Over kiezen voor Slim Ondernemen in de koffiemarkt
Als je een eigen bedrijf begint of hebt, dan zal je regelmatig in je omgeving deze twee opmerkingen horen:
1. Wat moet dat heerlijk zijn om te kunnen doen wat je zelf wilt!
2. Wat moet dat moeilijk voor je zijn dat je altijd met je werk bezig bent!
De opmerkingen zeggen veel over de mensen die ze maken. Maar er zit ook een kern van waarheid in, iets waar iedere ondernemer wel eens mee worstelt: hoe krijg je balans in werk en niet-werk? In deze blogpost deel ik hoe ik dat zelf ervaar en wat balans voor mij betekent. Continue reading “Eigen bedrijf: vrijheid of nooit meer vrij?” »
Het schrijven van blogs begon als een plezierige hobby. Als Koffiejuf typte ik erop los en begon ik een eerste blog in 2010 . Ik verwonderde me over koffie- en baristatoestanden en gooide er regelmatig een scherpe of zweverige gedachtegang in. (Een verzameling van die eerste blogs vind je hier) Ik had best wat trouwe lezers en kreeg regelmatig complimenten. Mijn moed om te schrijven en om wat ik schreef ook te laten lezen groeide. Continue reading “De moed na een lange blogpauze” »
3 november 2016: Masterclass Werk maken van je kennis en kunde.
Bij ITC Academy, door Moniek Smit.
Voor mensen die professioneel aan de slag willen met hun kennis en kunde over koffie, thee of cacao.
Continue reading “Masterclass Werk maken van je Kennis en Kunde” »
Als puur en artisanal creërend individu mag je er niet aan denken: voor het grote geld kiezen.
Groot was de siddering dan ook toen het nieuws bevestigd werd:
Als je, net als ik, zelfstandig werkt, dan herken je dit wel.
Je hebt een goed idee en je hebt besloten het idee uit te voeren. Je gaat aan de slag.
Het schiet niet echt op, met je project. Er komt een extra klus tussendoor en het gaat minder snel dan je dacht. Je merkt dat je de tijd die je voor het project in je agenda vrijmaakt, blijft doorschuiven.
Dan volgt onvermijdelijk het moment dat je je bedenkt dat je het project niet hóéft te doen.
Je bent tenslotte zelfstandig.
Het idee waar je eerst zoveel energie van kreeg, is veranderd in een last. Zonde. Continue reading “Zo komt je project wel af – Deel 2” »
Uit een enquête onder ruim honderd koffieprofessionals blijkt dat o.a. barista’s ontevreden zijn over de waardering die ze krijgen voor hun vak. Mocht je denken dat koffie maar gewoon koffie is, dan zit je ernaast. Koffie is een vak.
Continue reading “Werken in de koffiemarkt: uitdaging genoeg, onvoldoende waardering” »
Als je graag een eigen bedrijf wilt beginnen, maar geld niet belangrijk vindt, dan is een lifestyle business misschien iets voor jou. Een bedrijfsmodel waarbij jouw levensstijl centraal staat.
Ik run een lifestyle business. Het starten met een lifestyle business klinkt eenvoudig en ideaal. Dus waarom zijn er zo weinig ondernemers die dit doen? Continue reading “Lifestyle business: het business model voor vernieuwende ondernemers” »
Ik gebruik dagelijks online tools om mijn leven als ondernemer makkelijker te maken
Er zijn duizenden online tools (of apps) die je kan gebruiken en daar zit ook gelijk een valkuil in: te veel tools maken je leven juist rommelig en ongemakkelijk.