In februari 2014 stond de timeline van Facebook vol met uitroeptekens. De duurste latte van New York! Belachelijk! Veel te duur!

Ik dacht aan 50 tot 100 dollar. Echt duur dus. Dat viel tegen. Of nee, het is maar hoe je er naar kijkt.

De duurste latte van New York kost 7 dollar.

That’s it. ZEVEN. Meer niet. Dat is maar 5 euro en 14 cent.

Koffiekoning

Voor zeven dollar kan je bij Budin koffiekoning(in) worden. Zonder te knipperen de DUURSTE latte van de stad bestellen.

De barista gooit alles in de strijd, deze latte MOET PERFECT zijn! Je drinkt je latte als een koning, wha, heerlijk.

duurste latte

Foto’s: NY Daily News

De koffie, de anijssiroop en droppoeder, het komt allemaal uit Scandinavië. Samen met melk vormen deze exclusieve ingrediënten de latte waar iedereen over praat.

Kostprijs?

Sceptici mopperen zo hard ze kunnen. Zeven dollar voor een latte! Dat slaat nergens op! Voor een ‘single latte!’.

(Zijn ze nooit bij Starbucks geweest…?)

Sceptici rekenen het even uit: de kostprijs van de latte zal de prijs nooit rechtvaardigen. Alsof de prijs van deze latte op basis van de kostprijs moet zijn. Natuurlijk niet.

(Zijn ze nooit bij Starbucks geweest…!)

Starbucks haalde ook mijn Facebook-timeline met een dure koffie. Andrew betaalde 54 dollar voor zijn ‘Sexagintuple Vanilla Bean Mocha Frappuccino’. Niemand heeft het ooit over de kostprijs gehad van deze creatie.

enormousfrap

 

Foto: Twitter

Goedkope PR?

Het zal je niet verbazen: ik vind de duurste (single) latte van New York erg goedkoop. Zo goedkoop dat het de ophef helemaal niet waard is.

Als een latte van iets meer dan 5 euro zoveel PR oplevert, zou ik morgen een koffie van 25 euro op de kaart zetten. Ik zou het weten als ik barista bij Budin was. Of een koffiebar had in New York. Of in Amsterdam. Of in ……

 

25 euro!

Wat zou jij verwachten als je een koffie van 25 euro bestelt? En: wat zou jij als barista kunnen leveren voor 25 euro?

Hoe wordt een koffie zoveel waard dat ik er met gemak 25 euro voor betaal? Hoe wordt het zo bijzonder dat ik er speciaal voor op pad ga?

Denk aan ingrediënten, bereidingswijze, manier van serveren, onverwachte extra’s…..

Deel je idee ter inspiratie onder deze blogpost!

(En, als je durft, zet het op de kaart!)

 

Veel plezier!

 

P.s.: Als je nu zo’n fan van beren op de weg bent dat je denkt: “Dit kan natuurlijk niet! Ik kan toch nooit tijdens het spitsuur zo’n koffie maken en serveren!”.

Bedenk dan even wanneer je toch nooit iets te doen hebt. Je weet wel. Maandagmiddag ofzo. Koopavond. Zie je, jij bepaalt wanneer je duurste koffie beschikbaar is. En ook nog eens hoeveel maximaal. Kan best.