De Online Koffiecursus

Maximale waarde uit je koffie halen

voor horeca-ondernemers met personeel

 

De koffiekwaliteit in Nederland en België is de laatste 5 jaar enorm gestegen. Gespecialiseerde koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond.

Voor veel horecabedrijven is koffie geen specialiteit, maar ze willen wel met de ontwikkelingen mee gaan zodat de gasten tevreden blijven.

baristaworkshop

Geen kunde zonder kennis

Horecamedewerkers kunnen allemaal wel een kopje koffie zetten en serveren. Ze hebben dit op school of van andere collega’s geleerd. Toch zijn ze vaak onzeker over de smaak en kwaliteit van koffie.

Resultaat: veel medewerkers kunnen een kop koffie maken, maar weten niet zeker of ze het goed doen. Ze missen de basiskennis om met zekerheid verschillende variaties als latte macchiato te verkopen en te serveren.

 

Een goede start met koffiekennis

Gelukkig zijn er steeds meer horecamedewerkers die, na wat zelfstudie, meer weten over koffie en koffiezetten. Ze hebben informatie opgezocht op het internet of in boeken en passen de kennis naar eigen inzicht toe.

Dit zijn de medewerkers die met plezier cappuccino en latte maken.

En: dit zijn ook de medewerkers die graag koffierecepten uitproberen en verkopen.

 

Een valse start door onvoldoende koffiekennis

De meeste medewerkers maken  koffie voor je gasten, zonder dat ze beschikken over de juiste koffiekennis.

Ze weten niet goed waar ze op moeten letten en wanneer en koffie goed gelukt is.

  

Helaas is het niet eenvoudig om aan goede basis koffiekennis te komen.

  • De informatie op het internet spreekt elkaar tegen of is niet compleet.
  • Een goed koffie-theorieboek is er niet.
  • De koffieboeken die er zijn, belichten slechts een deel van de theorie.
  • Veel lesstof op horeca-opleidingen is verouderd.
  • Theorieles tijdens (praktijk)trainingen is te kort voor directe toepassing in de praktijk.

 

 

Waarom enkel een barista-workshop niet werkt

Je personeel denkt na baristatraining al bijna een barista te zijn. Er hoeft alleen nog maar geoefend te worden, toch?

Vlak na de baristaworkshop gaat het koffiezetten ook best goed.

Zonder een goed begrip van de theorie van het koffiezetten, zullen na verloop van tijd oude gewoontes weer in de werkwijze sluipen. Of worden er ‘truukjes’ van collega’s overgenomen.

cappuccino verkeerd

 

De kwaliteit van de geserveerde koffie begint te variëren en voldoet niet aan de verwachtingen van de gasten. Dit is een risico voor koffieketens en -bedrijven: teleurgestelde gasten mopperen namelijk niet tegen jou, maar wel tegen hun vrienden!

 

Geen goede opleiding zonder de juiste basis koffiekennis

Om te voorkomen dat medewerkers met onvoldoende kennis aan de slag gaan, is bereikbare en complete basis koffiekennis nodig.

 

Een online koffiecursus met de juiste theorie is de oplossing.

Iedereen kan de cursus zelf volgen en zich zo voorbereiden op de praktijktraining.

Medewerkers met de juiste basis koffiekennis halen meer uit de praktijk. Ze maken een vliegende start omdat ze begrijpen dat:

  • bepaalde handelingen nodig zijn om bv. espresso te zetten;
  • kleine veranderingen in de praktijk een groot verschil in smaak opleveren;
  • ze fouten zelf kunnen verbeteren;
  • koffiezetten geen kunstje is, maar een vak;
  • er nog heel veel te leren is op het gebied van koffie.

 

De Online Koffiecursus: de juiste koffiekennis voor een goed resultaat

De Online Koffiecursus van Moniek Smit Coffee Consulting bevat de juiste basis koffiekennis om een goede start te bieden in de praktijk.

Dit is geen vervanging van een baristaworkshop, maar biedt de juiste koffie-theorie om een praktijktraining tot zijn recht te laten komen.

Cursisten kunnen De Online Koffiecursus individueel volgen, in hun eigen tijd en tempo.

Het is een digitale cursus waar alleen internet en een inlogcode voor nodig is. De koffiekennis wordt aan het einde van de cursus getoetst en de cursist wordt beloond met een Koffiekennis Certificaat.

De Online Koffiecursus wordt aangeboden aan horeca-ondernemers en -managers met personeel.

De Online Koffiecursus

De Online Koffiecursus: waardevol voor ieder horecabedrijf

Voordelen voor horecabedrijven:

  • Personeel gaat met zekerheid koffie verkopen en serveren;
  • Iedere medewerker krijgt een gelijk niveau;
  • Tijdens een eventuele praktijktraining gaat de aandacht ook echt naar de praktijk;
  • Het leren van de theorie kost geen werktijd;
  • Er is zekerheid dat de cursist de stof begrijpt dankzij het Koffiekennis Certificaat;
  • De koffiekwaliteit past weer bij het bedrijf;
  • Het bedrijf kan de gastentevredenheid op peil houden.

Het digitale platform heeft voordelen boven reguliere training:

  • De medewerker kan zelf het tempo bepalen;
  • Nieuwe ontwikkelingen kunnen eenvoudig worden toegevoegd;
  • Multimedia bieden oneindig veel mogelijkheden om de theorie uit te leggen;
  • De cursist kan zelf onderdelen herhalen en bestuderen.

 

Zo is het straks

Stel je voor: Je personeel weet je gasten te verrassen met kleine koffiefeiten en smaakvolle koffie. De zekerheid straalt ervan af. Je gasten waarderen de aandacht niet alleen met het bestellen van een tweede kopje, ze bevelen je bedrijf met zekerheid aan bij vrienden en familie.

 

 

De Online Koffiecursus: Eenvoudig te gebruiken

De Online Koffiecursus is onafhankelijk en neutraal. Ieder horecabedrijf kan het personeel mee laten doen aan De Online Koffiecursus.

  • Geen extra administratie;
  • Automatisch bericht over geslaagde cursisten;
  • Automatische e-mails naar cursisten.

 

Het gebruiken van De Online Koffiecursus voor je personeel is eenvoudig.

 

Gebruik De Online Koffiecursus 

 

Dit krijg je:

Je krijgt een licentie om De Online Koffiecursus te gebruiken. Je meldt cursisten aan via de website en de rest gaat vanzelf.

Als de cursist de cursus heeft doorlopen ontvangt hij Het Koffiekennis Certificaat. Iedere maand ontvang je een overzicht van de geslaagde cursisten die je hebt aangemeld.

De cursist doorloopt De Online Koffiecursus en krijgt:

  • 13 online colleges in video, audio en tekst;
  • Samenvattingen in PDF en MP3 om de eindtoets voor te bereiden;
  • Per college suggesties om zelf verder te studeren;
  • Een eindtoets;
  • Bij een voldoende voor de eindtoets: het Koffiekennis Certificaat.

Ieder college staat voor 20 tot 30 minuten studietijd. De hele cursus kan door de cursist in een paar dagdelen worden gedaan, of verspreid over een aantal weken. De cursist bepaalt zelf het tempo!

 

Gebruik De Online Koffiecursus 

 

Moniek Smit: Ervaren koffie- en baristatrainer

Moniek SmitIk ben Moniek Smit, koffie- en baristatrainer sinds 2004. Ik adviseer  verschillende bedrijven rond de koffiemarkt over o.a. kwaliteitsbeheer en koffietraining. Bij het Dutch Barista Championship ben ik betrokken geweest als deelnemer, organisator en coach. De afgelopen jaren was ik technisch jurylid.

Het ontwikkelen van De Online Koffiecursus komt voort uit mijn eigen ervaring als koffie- en baristatrainer en gesprekken met horeca-ondernemers.

De afgelopen jaren gaf ik honderden trainingen aan duizenden mensen. Deze ervaring gebruik ik om de inhoud en de didactische vormen zo toegankelijk mogelijk te maken.

Ik geloof dat een goed begin het halve werk is.

 

Licentie voor horecabedrijven

De Online Koffiecursus is geschikt voor bedrijven met enkele tot honderden personeelsleden. De licentie is een eenmalige investering.

De verkoopwaarde (prijs voor consumenten) van het volgen van De Online Koffiecursus is 197 euro per persoon, inclusief eindtoets en Koffiekennis Certificaat. (ex. BTW)

 

Met een licentie:

Kan je 12 maanden lang onbeperkt cursisten aanmelden voor De Online Koffiecursus.

Doe je een eenmalige investering van 1997 euro (ex. BTW). Deze investering verdien je al terug bij aanmelding van meer dan 10 cursisten.

 

Gebruik De Online Koffiecursus

Garantie: Betere resultaten

Omdat ik overtuigd ben van het effect van De Online Koffietraining op het resultaat de koffiekwaliteit geef ik je een garantie.

Als blijkt dat De Online Koffietraining geen toegevoegde waarde heeft voor je koffie, meld dat dan na maximaal 5 doorlopen cursussen door cursisten. Dan geef ik je 100% van je geïnvesteerde bedrag terug.

Zo loop je geen risico!

 

 

Direct aanmelden

Laat nu weten dat je met De Online Koffiecursus gaat werken.

 

 

Gebruik De Online Koffiecursus 

 

Moniek Smit

P.s.: Ik kijk er naar uit om samen met jou het koffiezet-niveau te verbeteren!