Als je zelfstandig werkt, dan zal je dit herkennen.
 
Je werkt aan je project, je weet waar je prioriteiten liggen en je ligt bovendien op schema.
 
Dan is daar de workload die we ‘onvermijdelijk saai’ zullen noemen. Het deel van je project waar je niet onderuit kan en waar je niet naar uitkijkt. Omdat het dus supersaai is.
 

Veel projecten verdwijnen in stoffige lades omdat ‘onvermijdelijk saai’ in de weg stond. 

 
Want als zelfstandige doe je dat wat je leuk vindt. En het energieslurpende saaie werk laat je links liggen. Of rechts, het maakt niet uit, als het maar niet voor je ligt.
 
In deze laatste blogpost over hoe je dat project wel afkrijgt, geef ik je wat ideeën voor hoe je met ‘onvermijdelijk saai’ om kan gaan. 
 
‘Onvermijdelijk saai’ kan namelijk een verrassende kant hebben, die jij niet ziet omdat je je oordeel wat snel klaar had.
 
 

Leer ‘onvermijdelijk saai’ beter kennen.

 
Wat jij saai vindt, is niet voor iedereen per definitie saai. Maak eens een lijst met redenen waarom een projectdeel volgens jou saai is. Dit helpt ook om bij een volgende project direct te zien waar ‘onvermijdelijk saai’ langs gaat komen.
 
Soms wordt ‘onvermijdelijk saai’ verward met ‘geen idee of ik dat wel kan’. Clue: als je het nog nooit eerder hebt gedaan, is dit het geval.
 
Mijn ‘onvermijdelijk saai’: alles waarbij ik vaker dan drie keer hetzelfde moet doen. Zzzzzzzzzz.
 
 

Help ‘onvermijdelijk saai’ om interessanter te worden.

 
Als je met ‘onvermijdelijk saai’ te maken hebt, is het aan jou om de boel wat op te vrolijken. Stel de vraag: “Hoe kan ik dit leuk maken?” Een wijze les die ik van een business coach leerde en waardoor De Online Koffiecursus ook echt af kwam.
 
Voor De Online Koffiecursus moest ik het verhaal dat ik al meer dan 100 keer had verteld, uittypen. Nu houd ik van schrijven, maar dan wel iets nieuws en niet iets wat ik op kan dreunen als je mij midden in de nacht wakker zou maken.
 
Maar goed, om het verhaal nooit meer te hoeven vertellen en het toch te kunnen blijven delen, moest het uitgetypt worden. En dan nog netjes in een website gezet worden, stukje voor stukje. Wow, zzzzzzzzz.
 
Ik deed het uiteindelijk binnen een week. In Valencia typte ik in de ochtend en ging ik daarna op pad om de energie weer terug te vinden. Wel zo leuk.
 
 
Dus neem ‘onvermijdelijk saai’ mee op reis, naar het strand of naar de kroeg. Dat maakt het altijd leuker.
 
 

Vind een match voor ‘onvermijdelijk saai’.

 
Als ‘onvermijdelijk saai’ zelfs je reis, het strand of de kroeg bederft, is er nog maar één oplossing: uitbesteden die handel.
 
Ja, er zijn mensen die jouw ‘onvermijdelijk saai’ als ‘a match made in heaven’ ervaren. Echt. Doe die mensen een plezier en besteed je projectdeel uit. Het lucht enorm op.
 
Ik zou nooit al deze blogposts publiceren als ik er een deel niet van zou uitbesteden. Ik typ deze tekst in Evernote en maak de afbeeldingen in Canva. Tot zover heb ik er veel plezier in. Dan stuur ik het op naar mijn VA. Klaar. 
 
Geen gemier met opmaak, lettergrootte, spelling, klikken in WordPress op steeds dezelfde plekken. Zzzzzzz. Mijn VA vindt dat alles dus leuk, echt. 
 
 
Deze blogpost is de laatste voor deze zomer. Ik ga er nog veel meer schrijven de komende tijd en zal mijn VA dan vragen om ze vanaf september weer met je te delen.
 
 
Klaar voor je project en toch moeite met starten? Ik help je graag op weg tijdens een telefonisch gesprek.
 
Vraag het gratis aan, het is niet saai 🙂


Ja, ik wil gratis een persoonlijke waardescan ontvangen
Naam
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Je gegevens worden nooit gedeeld.